Slik bestiller du


Hvordan bestille time?

Det er mange som ønsker å nå oss, og det kan ta litt tid å komme igjennom på telefon. Om du vil gjøre det enkelt og spare tid kan du benytte vårt SMS køfri-system. Da skriver du RANALMS fødselsdatoen din, og navnet ditt og grad av hast og sender meldingen til 2097. En slik melding kan se slik ut: RANALMS 0405190 Ola Hansen ønsker time gjerne i neste uke. 


Avbestille time, eller endre timeavtale

Ring oss eller send RANALMS fødselsdato og navnet ditt med avbestillingen eller ønsket om endring av time til 2097. Dette må skje innen 24 timer før konsultasjonen skal finne sted, ellers blir timen belastet.


Hvordan bestille resepter på faste medisiner?

Ved reseptbestilling gjør vi oppmerksom på at det går 2-3 dager før resepten er klar til avhenting på apotek. Dette skyldes at legene ikke er tilstede på legekontoret hver dag. HUSK å bestill ny resept i god tid før du er fri for medisin. Ved behov for resept på dagen, tilkommer et ekspedisjonsgebyr.

Sjekk gjerne status på dine resepter ved å klikke på understående link. 

https://www.mineresepter.no/MineResepter/velkommen.jsp

Tjenesten gir deg som har fått en eller flere elektroniske resepter (e-resepter) oversikt over dine aktive resepter, legemidler/varer du har fått utlevert hos apotek/bandasjist og antall utleveringer som eventuelt gjenstår.


Hvordan få legen hjem til deg?

Hjemmebesøk utføres kun ved helt spesielle tilfeller og behov. Helst tar vi pasientene inn, slik at vi har mulighet til å ta prøver etc., men hvis situasjonen tilsier at pasienten ikke greier å komme inn, så vurderer hver enkelt lege om de skal dra på hjemmebesøk.

Hjemmebesøk utløser også pasientbetaling, noe mange ikke er klar over. Det vil komme faktura i etterkant, da legen ikke har mulighet til å ta imot penger eller kortbetaling.


Attester og korttidssykemeldinger

For å få en sykemelding eller legeerklæring på sykdom, så må pasienten inn på time. Forlengelse av sykemelding kan lege forlenge uten at pasienten kommer inn, men dette er opp til hver enkelt lege å avgjøre. De fleste ønsker at pasienten kommer inn slik at man kan vurdere behov for sykemeldingsgrad og lengde, og evt tiltak for å komme raskere tilbake i jobb.


Vaksinering

Ved stikkskade og behov for Hepatitt-B vaksinering, kontakt Rana interkommunale legevakt på 116117.


Bruk Helserespons app

Normalt to meldinger: bekreftelse og timeavtale.

HelseRespons Appen på App Store HelseRespons appen på Google Play

Bestill time via SMS:

Send til 2097:

RANALMS fødselsdato, ditt navn, grad av hast

(Unngå sensitiv informasjon)

F.eks: RANALMS 030562 Kari Normann Trenger time for konsultasjon

Normalt to meldinger - bekreftelse og timeavtale.

NB: Tjenesten kan ikke benyttes om man har reservert seg mot kortnummer